Дали петък 13-ти ще се окаже щастлив за българския тенис – ще разберем в ранния следобед, след като Григор Димитров излиза днес в битка за попадане във финалната четворка на международния тенис турнир на землена настилка в Бостад (Шв) с общ награден фонд 410 175 долара.

Само преди месец, на тревните кортове в Куинс клъб, най-добрият ни тенисист записа първото си класиране на полуфинал на турнир от календара на АТР, а днес има великолепната възможност да повтори това постижение, този път обаче на клей.

Българинът натрупа вече две великолепни победи тази седмица на шведска земя, като по-радващото е, че те дойдоха след впечатляваща, постоянна игра, която ни дава големи надежди, че тази серия може да бъде продължена.

Днешният съперник на Гришо е поставеният под номер 3 в основната схема и 46-ти в световната ранглиста Алберт Рамос от Испания, който стартира участието си директно от втория кръг и там отстрани квалификанта Евгени Каральов с 6/3, 6/3.

До този момент Гришо и Рамос имат изиграни два официални мача помежду си, но те са били на турнири от веригата “Фючърс”, като са си разменили по една победа, а днес ще имат шанса да премерят сили за пръв път в мач на ниво АТР.

Ако българинът съумее да преодолее испанеца то той ще натрупа вече цели 90 точки за световната ранглиста и 18 460 евро от наградния фонд, а най-вероятен негов съперник на полуфиналите ще бъде супер фаворитът за титлата Давид Ферер.

Мачът между Григор Димитров и Алберт Рамос ще започне около 12.00 часа българско време и ще може да се наблюдава на живо по интернет.

Ето и цялата програма за днес в Бостад:
 

час Централен корт
12.00 ч. Григор Димитров
  Алберт Рамос
следва Давид Ферер
  Томи Робредо
следва Даниел Химено-Травер
  Николас Алмагро
час Корт № 1
около Юрген Цоп
15.00 ч. Ян Хайек