Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров излиза днес за втория си мач в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Бостад (Шв) с общ награден фонд 410 175 евро.

След великолепната си победа вчера над бразилеца Роджерио Силва, днес хасковлията, който е поставен под номер 6 в основната схема, ще се опита да продължи успешното си представяне и да намери място между осемте най-добри в надпреварата.

Около 13.30 часа българско време на централния корт в Бостад Димитров ще премери сили с португалеца Фредерико Жил, който в тазседмичната класация на АТР заема 114-то място.

В първия кръг Жил преодоля трудно представителя на Турция Марсел Илхан с 2:1 сета, а от началото на годината португалецът се представя доста колебливо и до момента има 10 победи и 12 загуби.

Определено обаче роденият в Лисабон тенисист има афинитет към червения клей и доказателство за това са победите му тази година над тенисисти като Михаил Южни (в Монте Карло) и Марсел Гренолерс (в Барселона).

Ако Григор съумее да покаже играта си от вчера и отстрани днешния си съперник, то той ще си осигури 45 точки за световната ранглиста и 10 515 евро от наградния фонд, а евентуален следващ негов противник ще бъде или Алберт Рамос, или Евгени Каральов.

Ето и цялата програма за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Централен корт
12.00 ч. Алберт Рамос
  Евгени Каральов
следва Григор Димитров
  Фредерико Жил
следва Николас Алмагро
  Иво Минар
следва Даниел Химено-Травер
  Алесандро Джанези