Поставената под номер 1 в основната схема Серена Уилямс започна с победа участието си на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Станфорд с общ награден фонд 640 000 долара.

Само четири дни след триумфа си на тревните кортове в “Ол Инглънд клъб” американката стартира кампанията си на твърди кортове, а превключването от един вид настилка на друг се оказа, че е не е толкова трудно за бившата номер 1 и тя даде само 3 гейма на сънародничката си Никол Гибс за крайното 6/2, 6/1.

Серена заложи на типичния си безкомпромисен стил на игра, стремеше се да взима инициативата още от ретура и успя да спечели на цели шест пъти подаването на своята опонентка, което логично я отведе до крайния успех след само 63 минути игра.

Така в спор за място на полуфиналите по-малката от сестрите от Уилямс ще е изправи срещу поставената под номер 6 в схемата Шанел Скийпърс, която по-рано снощи отстрани състезаващата се с “уайлд кард” португалка Мишел Де Брито – 6/3, 6/4.

Междувременно в късния мач от програмата на международния тенис турнир в Бостад с общ награден фонд 410 175 евро, супер фаворитът за титлата и водач в схемата Давид Ферер не допусна изненада и отстрани с 2:0 сета Симоне Болели – 6/4, 6/3.

Така на четвъртфиналите на шведска земя се оформи изцяло испански сблъсък, в който Ферер ще премери сили със сънародника си Томи Робредо, преодолял във втория кръг бразилеца Жоао Соуса.

Резултати:

II кръг:        
 /Бостат/        
         
Томи Робредо 6 6    
Жоао Соуса 3 1    
         
Юрген Цоп 3 6 6  
Филипо Воландри 6 1 4  
         
Ян Хайек 6 7    
Ярко Ниеминен 1 6    
         
II кръг:        
 /Станфорд/        
         
Янина Викмайер 5 6 6  
Хедър Уотсън 7 1 4