Най-добрият наш тенисист в момента Григор Димитров ще започне днес участието си на международния тенис турнир на землена настилка в Бостад (Шв) с общ награден фонд 410 175 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата българинът, който е поставен под номер 6 в основната схема, ще се изправи срещу заемащия 100-на позиция в световната ранглиста Роджерио Дутра Силва (Бразилия).

Водещите букмейкъри определиха вече младия хасковлия като отявлен фаворит за предстоящия двубой, но винаги трябва да имаме едно на ум, когато става въпрос за сблъсък със сънародника на Гуга Кюртен и то на клей.

Двубоят е първи от програмата на централния корт и се очаква да започне около 12.00 часа българско време, като срещата ще може да се наблюдава на живо в интернет.

Това ще е второ участие за Григор Димитров на турнира в Бостад, като дебютът му бе през 2009 година, когато загуби в първи кръг от 151-ия в класацията на АТР тогава Гийермо Каняс с 3/6, 6/7.

Ако успее днес да запише първия си успех Гришо ще си заработи 6 200 евро от наградния фонд и 20 точки за световната ранглиста, а следващ негов съперник ще бъде португалецът Фредерико Жил.

Ето и днешната програма: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Централен корт час Корт № 1
12.00 ч. Григор Димитров 12.00 ч. Филипо Воландри
  Роджерио Дутра Силва   Юрген Цоп
следва Ярко Ниеминен    
  Ян Хайек    
следва Томи Робредо    
  Жоао Соуса    
не преди Давид Ферер    
22.15 ч. Симоне Болели