Втората ни ракета при дамите и участничка в отбора ни за “Фед къп” Диа Евтимова приключи с участието си на международния тенис турнир на землена настилка в Палермо (Ит) с общ награден фонд 220 000 долара.

След трите си великолепни победи в квалификациите, днес българката бе надиграна в първия кръг на основната схема от 73-та в света Анна Татишвили (Грузия) с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/2.

Срещата започна кошмарно за Диа, която в първата част загуби и четирите си подавания, като по този начин нямаше как да постави под напрежение грузинката и логично отстъпи с 2/6.

Картината на корта не се промени особено и във втория сет, в който проблемите на нашата състезателка в собствените й сервис геймове продължиха, като този път Диа допусна “само” пробива и в крайна сметка напусна надпреварата след малко повече от час игра.

Равносметката от представянето на Евтимова на италианска земя са 16-те точки, които тя заслужи за успешното си преминаване на пресявките, но за съжаление Диа ще претърпи сериозен спад в ранглистата, тъй като имаше да защитава 86 точки от достигнатия четвъртфинал на турнира в Бад Гащайн по същото време миналата година.

Припомняме ви, че утре първата ни ракета при мъжете Григор Димитров стартира кампанията си на международния тенис турнир в Бостад (Шв), където в първия кръг ще се изправи срещу бразилеца Роджерио Дутра Силва.

Ето и статистиката от двубоя на Диа:

Евтимова   Татишвили
71 1-ви сервис % 72
2 Асове 3
7 Двойни грешки 3
 3/4 Възможности за пробив  7/11
39 Общо спечелени точки 56
  Времетраене: 1.01 ч.