След като едва не изпадна през миналия сезон, Хамбургер опитва да се стабилизира. Революцията на датският спортен директор Франк Арнесен, който дойде с голяма кошница от Челси, досега е провал.

За да оправдае парите и доверието, Арнесен опитва да върне в Хамбургер Рафаел ван дер Ваарт. Преди години той игра в отбора.

„Засега мога само да кажа, че той е един велик футболист, който отлично познава Хамбургер. По този въпрос сме на едно мнение с треньора Торстен Финк”, каза Арнесен в интервю за вестник „Ди Велт”.

„Но сега не искам да говоря много по темата, защото ван дер Ваарт има договор с Тотнъм до 2015 година. Ако дойде знак от играча, вече ще имаме нова ситуация”.

„За момента той е в отпуска след европейското първенство, затова и няма нищо конкретно. Но да видим какво ще стане през следващите седмици”, поддръжа огъня Арнесен.

„Като цяло, привличането на играч за този пост в халфовата линия ни е приоритет номер едно. Имаме четирима кандидати – двама по дефанзивни и двама по-офанзивни футболисти. Засега трябва търпение”, завърши спортният директор на Хамбургер.

Въпросът е и на пари. Тотнъм иска 10 милиона евро за Ван дер Ваарт, а за три години заплатата трябва да е бруто 21 милиона евро, ако се запази досегашната.

В момента ван дер Ваарт печели по 3,7 милиона евро нето. При германските данъци цялата заплата ще прави 7 милиона на сезон. Шалке вече се отказа заради тези суми.

Вчера Хамбургер се провали в първата си контрола - 1:1 с четвърторазредния Розенхайм. Новият вратар и бивш германски национал Рене Адлер получи гол още в 55-ата секунда на мача.