Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп спечели две титли поред. Но знае, че още не е постигнал кой знае какво значимо нещо.

„Нямам усещането, че нещо се е променило. За да бъде велик треньор, трябва да постигна съвсем други неща. Най-малкото що се отнася до дългосрочността на успехите”, октровен е той пред вестник „Билд”.

„Сега отборът и аз ще бъдем мерени с друг аршин. На първо място трябва да забравим какво е било досега, не се печели заради минали успехи”.

„За да направим хеттрик от титли, трябва да надскочим отново себе си. Играчите обаче ще са страшно мотивирани. А и аз горя от ентусиазъм”, обясни треньорът.

Юрген Клоп е наясно, че при големия конкурент за титлата Байерн Мюнхен настъпи сериозна промяна с привличането на Матиас Замер като спортен директор.

„Там веднага ще се усети прелом в настроението. Мислите за трите втори места от миналия сезон и за неуспеха на европейското първенство ще бъдът веднага забравени”.

„Байерн тръгна по нов път. Не знам кой ще е шампион, но няма да е изненада, ако това са баварците”, завърши треньорът на Борусия Дортмунд.