Бившата номер 1 Серена Уилямс срещу евенуалната номер 1 Агниешка Радванска е финалът на тазгодишното издание на третия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Великобритания – Уимбълдън.

Преди броени минути, на централния корт на “Ол Инглънд клъб” американката срази с 2:0 сета поставената под номер 2 в основната схема Виктория Азаренка, в отделните части 6/3, 7/6.

Двубоят започна напълно според предварителните очаквания с яростна престрелка от основната линия, а най-силното оръжие на 4-кратната шампионка бе бомбеният й начален удар, който й позволи почти без проблеми да печели подаванията си.

В осмия гейм Серена се възползва по най-добрия начин от моментното разколебаване у Азаренка, стигна до решителен пробив (за 5/3), след който с лекота сервира за крайното 6/3.

В началото на втората част Уилямс започна да разчита великолепно началните удари на опонентката си, ретурите й бяха зашеметяващи и тя стигна до ранен пробив, който бе напът да убие интригата в срещата, но не на това мнение бе блондинката от Минск.

С перфектна игра в защита Азаренка върна моментално брейка и оттук до края на сета не позволи на американката да зстраши подаването й. От своя страна Серена също бе безпогрешна в собствените си сервис геймове и така се стигна до ниезбежния тайбрек.

В него всяка една от подаващите тенисистки успяваше да вземе своето до 6:6 , момент в който нервите на Вика не издържаха и тя допусна минипробив, който бе напълно достатъчен на бившата номер 1 да затвори мача и да се класира за финала в събота.

Статистиката от двубоя:

Уилямс   Азаренка
70 1-ви севис % 72
24 Асове 1
0 Двойни грешки 4
14 Непредизвикани грешки 9
45 Уинъри 14
 2/4 Възможности за пробив  1/2
77 Общо спечелени точки 63
  Времетраене: 1.36 ч.