Съвсем малко останаха неизвестните около тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън, като днес предстои да отпаднат още две от тях.

На централния корт на “Ол Инглънд клъб” ще се изиграят двата полуфинала при дамите, като в първия от тях една срещу друга ще застанат Агниешка Радванска и Анжелик Кербер.

Полякината продължава да преследва, както първата си титла от Шлема, така и първото място в световната ранглиста, но за целта, ще трябва да пречупи съпротивата на коравата германка.

До този момент Радванска и Кербер имат изиграни четири официални сблъсъка помежду си, като са си разменили по две победи, което още веднъж ни подсказва, че ни предстои един крайно равностоен и трудно предвидим двубой.

Веднага след този мач ще станем свидетели и на втория полуфинал проивопоставящ Виктория Азаренка и 4-кратната победителка в надпреварата Серена Уилямс.

Американката показа великолепна игра срещу Петра Квитова в предходния кръг, а на централния корт на Уимбълдън тя винаги се е чувствала като кралица, така че нищо добро не очаква блондинката от Минск, ако тя и за миг не се вложи на 100 процента в тази среща.

Първият двубой е от 15.00 ч. българско време.

Ето и пълната статистика от сблъсъците между Серена и Азаренка:

  Уилямс - Азаренка 7:1
година турнир побeдител
2008 АО Уилямс
2009 АО Уилямс
2009 Маями Азаренка
2009 Уимбълдън Уилямс
2010 АО Уилямс
2011 Торонто Уилямс
2011 USO Уилямс
2012 Мадрид Уилямс