Така желаният полуфинален сблъсък в третия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън вече е факт.

Световният номер 1 Новак Джокович и 6-кратният носител на трофея Роджър Федерер ще се изправят един срещу друг в директен сблъсък, който ще определи единият финалист в надпреварата.

Според мнозина специалисти именно този двубой ще е украшението на тазгодишното издание на турнира, като според водещите букмейкъри победителят от този мач в последствие ще се окичи и с ценното отличие.

Но как всъщност се стигна до този мега-сблъсък от полуфиналите на Уимбълдън? Малко по-рано днес, на централния корт Федерер с лекота се разправи с руснака Михаил Южни, докато преди минути сърбинът отстрани Флориан Майер с 6/4, 6/1, 6/4.

Ноле не стартира срещата с нужната концентрация, ритъмът в играта му липсваше и това му навлече сериозни затруднения в първата част, като дори трябваше да заличава пробив пасив, преди да затвори сета с 6/4.

Оттук до края на мача обаче възпитаникът на Мариан Вайда изцяло пое контрола върху случващото се на корт номер 1, буквално прегази германеца във втората част, а след късен пробив сложи точка на спора в двубоя и си осигури среща с Маестрото.

Ето и статистиката от двубоя:

Джокович   Майер
65 1-ви севис % 57
7 Асове 2
3 Двойни грешки 1
20 Непредизвикани грешки 17
50 Уинъри 14
 5/9 Възможности за пробив  1/8
94 Общо спечелени точки 67
  Времетраене: 1.45 ч.