Виктория Азаренка е все по-близо до това да си върне първото място в световната ранглиста, след като преди минути се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

Представителката от Беларус, която е поставена под номер 2 в основната схема, успя да надиграе с 2:0 сета намиращата се във великолепна спортна форма Тамира Пашек, в отделните части 6/3, 7/6.

Азаренка започна по-добре днешната среща и успя да реализира една от шестте си възможности за пробив в първата част, което се оказа напълно достатъчно за крайното 6/3.

Във втория сет двете тенисистки си размениха по два пробива, а в последвалия тайбрек австрийката имаше първоначално предимство, но белорускинята не само че набързо заличи изоставането си, но успя и безпроблемно да стигне до успеха след 7:4.

Така в опит да попадне в директния сблъсък за трофея Виктория Азаренка ще се изправи срещу Серена Уилмяс, която по-рано днес елиминира миналогодишната носителка на трофея Петра Квитова.

Междувременно Анжелик Кербер излезе победителка от изцяло германския четвърфинален сблъсък със Сабине Лисицки – 6/3, 6/7, 7/5, докато Агниешка Радванска и Мария Кириленко играят в момента трети сет.

Статистиката от двубоя между Азаренка и Пашек:

Азаренка   Пашек
78 1-ви севис % 65
7 Асове 4
3 Двойни грешки 5
18 Непредизвикани грешки 22
33 Уинъри 24
 3/9 Възможности за пробив  2/4
85 Общо спечелени точки 65
  Времетраене: 1.49 ч.