Откритото първенство на Великобритания по тенис навлиза в заключителната си фаза, като днес предстоят да се изиграят първите четвъртфинални сблъсъци, както и да се доиграят двубоите от вчера, които поради дъжд бяха прекъснати или отложени.

Програмата на централния корт ще открият Хуан Мартин Дел Потро и Давид Ферер, които трябваше вчера да се изправят един срещу друг, но не успяха да дочакат времето да се оправи и ще решат спора си днес.

Веднага след това е сблъсъкът от финалната осмица при дамите, противопоставящ 4-кратната носителка на трофея Серена Уилямс на настоящата шампионка Петра Квитова.

И двете показаха известни колебания в изявите си до момента на “Ол Инглънд клъб”, но днес със сигурност ще трябва да покажат най-доброто от арсенала си, което пък е отлична предпоставка за едно истинско зрелище.

Последният двубой на най-голямата арена на Уимбълдън е изцяло германския сблъсък между Сабине Лисицки и Анжелик Кербер. И Лисицки, и Кербер вчера постигнаха впечатляващи победи, съответно над Шарапова и Клайстерс и жалкото е, че днес ще трябва да се разделим с една от тях.

На корт номер 1 местният любимец Анди Мъри ще трябва да довърши започнатото вчера срещу Марин Чилич, а след това ще се изиграят и още два от четвъртфинатие сблъсъци при дамите.

Ето и програмата за днес: (приблизителнят начален час е в българско време)

час централен корт час корт № 1
14.00 ч. Давид Ферер 14.00 ч. Анди Мъри
  Х. М. Дел Потро доиграване Марин Чилич
следва Серена Уилямс следва Агниешка Радванска
  Петра Квитова   Мария Кириленко
следва Сабине Лисицки следва Тамира Пашек
  Анжелик Кербер   Вика Азаренка
час корт № 2 час корт № 3
13.30 ч. Марди Фиш 13.30 ч. Флориан Майер
доиграване Жо-Вилфред Цонга доиграване Ришар Гаске