Настоящият шампион и световен номер 1 Новак Джокович продължава успешно защитата на титлата си от Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

В сблъсък от четвъртия кръг на надпреварата в английската столица сърбинът, който е поставен под номер 1 в основната схема, преодоля без никакви затруднения своя сънародник и добър приятел Виктор Троицки с 6/3, 6/1, 6/3.

Двубоят започна и протече изцяло под диктовката на Ноле, който контролираше събитията на централния корт от първата до последната минута, реализира шест пробива, а допусна само един и затвори мача след удва 90 минути игра.

В опит да продължи победния си ход и да попадне във финалното каре Новак Джокович ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Ришар Гаске или Флориан Майер, която поради дъждовното време над Лондон не успяха да завършат мача си и ще го доиграят утре.

За оромно съжаление на организаторите още няколко възлови двубоя бяха прекъснати и отложени за утре, между които и срещата на местния любимец Анди Мъри с хърватина Марин Чилич.

Британецът измъкна първия сет със 7/5 и бе на крачка да си осигури солиден аванс от 4/1 във втория, но ще трябва да се въоръжи с голямо търпение и да довърши започното утре.

Стасистиката от двубоя между Джокович и Троицки:

Джокович   Троицки
76 1-ви севис % 58
4 Асове 3
2 Двойни грешки 2
11 Непредизвикани грешки 15
31 Уинъри 15
 6/8 Възможности за пробив  1/4
89 Общо спечелени точки 54
  Времетраене: 1.02 ч.