Доскорошната номер 1 в световния тенис Вика Азаренка е много близо до това отново да стъпи на световния връх, като единствената тенисистка, която теоретично може да я спре към набелязаната цел е … Агнишка Радванска.

Блондинката от Минск размаза по-рано днес чаровната сръбкиня Ана Иванович с 6/1, 6/0 на осминафиналите на Уимбълдън и по този начин изпревари по точки все още действащата номер 1 Мария Шарапова, която, както ви информирахме вече, бе неприятно сюрпризирана от германката Сабине Лисицки и отпадна от надпреварата.

Азаренка изнесе един много силен двубой,  в който успя да спечели подаването на Иванович цели шест пъти, а от своя страна не допусна пробив, използваше всяка една възможност да излиза на мрежата и да притиска своята противничка и в крайна сметка приключи мача само за 62 минути игра.

В спор за място на полуфиналите тенисистката от Беларус ще се изправи срещу сензацията на английското лято Тамира Пашек, която днес записа поредната си впечатляваща победа, отстранявайки 21-та в схемата Роберта Винчи.

Своя поход към първа титла от Шлема продължава и полякинята Агниешка Радванска, която ако иска да спъне Азаренка по пътя й към световния връх ще трябва обезателно да грабне трофея от “Ол Инглънд клъб”, или пък да разчита на “помощ от приятел”, в случая Тамира Пашек.

Радванска нямаше проблеми днес срещу италианката Камила Джорджи – 6/2, 6/3, но най-малкото трябва да спечели и следващия си двубой срещу Мария Кириленко, за да съхрани шансовете си за следващата номер 1.

Статистика от двубоя на Азаренка и Иванович:

Азаренка   Иванович
70 1-ви севис % 65
1 Асове 2
3 Двойни грешки 3
6 Непредизвикани грешки 17
19 Уинъри 11
 6/8 Възможности за пробив  0/3
63 Общо спечелени точки 34
  Времетраене: 1.02 ч.