След традиционната почивна неделя в края на първата седмица (MS) на Откритото първенство на Великобритания по тенис, днес битките на “Ол Инглънд клъб” ще бъдат подновени и ще се разгорещят с пълна сила.

Шоуто на централния корт ще открият 6-кратният носител на трофея Роджър Федерер и Ксавие Малис. Швейцарецът имаше два дни да се съвземе от “студения душ”, с който го поля Жулиен Бенето в петък вечер и надали ще позволи днес на белгиеца да дръпне с 2:0 сета и  и тогава отново да търси пълния обрат.

Веднага след това е сблъскът от програмата при дамите между доскорошната номер 1 Вика Азаренка и бившата такава Ана Иванович. Блондинката от Минск продължава да преследва, както титилата, така и лидерската позиция в световната ранглиста, докато чаровната сръбкиня се бори да си върне полагащото й се място под слънцето.

Последният двубой на централния корт ще ни предложи изцяло сръбския сблъсък между настоящия носител на трофея Новак Джокович и неговия сънародник и добър приятел Виктор Троицки.

Тук, поне на пръв поглед, изненада не се очаква, така че Ноле вече е с единия крак на четвъртфиналите, но пък мнозина си мислеха същото и преди сблъсъка между Надал и Лукаш Росол, а то какво стана?

Не по-малко интересно се очертава да бъде и по останалите кортове на “Ол Инглънд клъб”, като на корт номер 1 в действие ще видим последователно Мария Шарапова, Анди Мъри и Хуан Мартин Дел Потро, докато на корт номер 2 ще играят Серена Уилямс, Агниешка Радванска и Жо-Вилфред Цонга.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес: (приблизителнят начален час е в българско време)

час централен корт час корт № 1
15.00 ч. Роджър Федерер 15.00 ч. Мария Шарапова
  Ксавие Малис   Сабине Лисицки
следва Вика Азаренка следва Анди Мъри
  Ана Иванович   Марин Чилич
следва Новак Джокович следва Х. М. Дел Потро
  Виктор Троицки   Давид Ферер
час корт № 2 час корт № 3
13.30 ч. Серена Уилямс 13.30 ч. Петра Квитова
  Ярослава Шведова   Франческа Скиавоне
следва Агниешка Радванска следва Ким Клайстерс
  Камила Джорджи   Анжелик Кербер
следва Жо-Вилфред Цонга следва Ришар Гаске
  Марди Фиш   Флориан Майер