Без съмнение след отпадането на двукратния носител на трофея Рафаел Надал долната част на схемата при мъжете на тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис се отвори неимоверно и сега няколко тенисисти имат своите реални шансове да намерят място на финала.

Дали най-накрая не дойде моментът на Анди Мъри, който да излезе от сянката на първите трима и да сложи край на 76-годишна суша на “Ол Инглънд клъб” и най-накрая британец отново да вдигне ценния трофей се питат мнозина.

За целта обаче възпитаникът на Иван Лендъл ще трябва да извърви дълъг път, като първото му препятствие днес е кипърецът Маркос Багдатис, който пък в миналия кръг се оказа непреодолимо препятствие пред нашия Григор Димитров.

Точно преди този сблъсък на централния корт пък сили ще премерят трикратният финалист в турнира Анди Родик и испанецът Давид Ферер, а началото на шоуто на най-голямата тенис арена в Лондон ще дадат Серена Уилямс и Джи Джън.

Не по-малко интересно се очертава да бъде днес и по останалите кортове, където своите опити да продължат напред в турнира ще направят настоящата носителка на трофея Петра Квитова, както и доскорошната номер 1 в света Вика Азаренка.

Чехкинята ще има за съперничка Варвара Лепченко, докато блондинката от Минск ще трябва да се изправи срещу словачката Яна Цепелова.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

час централен корт час корт № 1
15.00 ч. Серена Уилямс 15.00 ч. Петра Квитова
  Джи Джън   Варвара Лепченко
следва Анди Родик следва Х. М. Дел Потро
  Давид Ферер   Кей Нишикори
следва Анди Мъри следва Жо-Вилфред Цонга
  Маркос Багдатис   Лукаш Лацко
час корт № 2    
13.30 ч. Ана Иванович    
  Юлия Гьоргес    
следва Вика Азаренка    
  Яна Цепелова    
следва Марин Чилич    
  Сам Куери