След слаб мач Германия изненадващо загуби от Италия и отпадна от европейското първенство. Тръгналите за титла футболисти на треньора Йоахим Льов за пореден път останаха в подножието.

Но президентът на Германския футболен съюз Волфганг Нирсбах засипа трньора с похвали на банкета след срещата.

„Йоги, ти свърши страхотна работа. Ние сме невероятно щастливи да те имаме като треньор на националния отбор”, изпадна във възторг функционерът, все едно германците са станали първи.

Но не са. Дори формално погледнато, въпреки че младият отбор печели симпатии и играе убедително, при Льов нещата стават все по-зле. Второ място на Евро 2008, трето място на Мондиал 2010, нищо на Евро 2012.

„Пътят на нашия отбор не е завършил. Защото е млад, талантлив, защото не е просто единадесеторка, а задружен тим”, завърши патетичното си слово Нирсбах.

Без титла световният рекорд от 15 поредни победи в официални мачове, симпатиите към треньора и футболистите са една кръгла нула.

Договорът на Льов като национален треньор е до лятото на 2014 година. На мондиала в Бразилия това германско поколение пак ще тръгва за титла, друг въпрос е докъде ще го докара.