След изненадващата загуба снощи на Рафаел Надал, днес със сигурност основните претенденти за трофея от Откритото първенство на Великобритания по тенис – Новак Джокович и Роджър Федерер ще бъдат с една идея по-внимателни.

Още повече, че световният номер 1 и шампион от миналата година ще открие днешната програма на централния корт на “Ол Инглънд клъб” с мач срещу сънародника на Лукаш Росол – Радек Щепанек.

Въпреки че чехът има една единствена победа от досега изиграните седем двубоя по между им, той със сигурност ще даде всичко от себе си, за да стигне до успеха днес и няма да се предаде до последната точка.

Веднага след приключването на този мач е предвиден сблъсъкът между Агниешка Радванска и Хедър Уотсън, а последният мач от програмата е запазен за 6-кратният носител на трофея Роджър Федерер и Жулиен Бенето.

Това също се очертава да бъде един доста любопитен сблъсък, имайки предвид факта, че Бенето е от тенисистите, които обичат тази настилка и със сигурност няма да излезе на корта в стил “Фабио Фонини”.

Останалите по-интригуващи мачове за днес са този между Ким Клайстерс и Вера Звонарьора, като след дълго лутане рускинята май най-накроя намира своята форма и Ришар Гаске срещу Николас Алмагро.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Централен корт час Корт № 1
15.00 ч. Новак Джокович 15.00 ч. Милош Раонич
  Радек Щепанек доиграване Сам Куери
следва Агниешка Радванска следва Мария Шарапова
  Хедър Уотсън   Шу Вей-Сиех
следва Роджър Федерер следва Ким Клайстерс
  Жулиен Бенето   Вера Звонарьова
    следва Николас Алмагро
      Ришар Гаске