Довечера е полуфинала на европейското първенство Германия – Италия. Победителят ще срещне суперфаворита и носител на трофея Испания.

Досега на европейски и световни първенства германците нямат победа над Италия. Но и италианците не могат да победят тази страна на европейски финали.

Техните успехи са на Мондиалите – през 1970 г. в Мексико Шнелингер изравнява в последната минута, а в продълженията падат цели пет гола – 4:3 и Италия на финал.

12 години по-късно на финала в Испания Роси, Алтобели и Тардели вкарват головете за 3:1 и италианската титла.

През 2006 година в Германия двете страни играят на полуфинал. С два гола в последните минути на продълженията италианците триумфираха и после отново взеха титлата.

На европейски първенства двете страни имат две равенства помежду си – през 1988 (1:1) и през 1996 (0:0). В тази среща практически хикса беше като победа за Германия, която се класира напред и после спечели титлата, докато италианците си тръгнаха рано от турнира.

От първата среща през 1923 година, спечелена от скуадрата с 3:1, Германия и Италия са изиграли 30 мача. Германските победи са 7, италианските 14.

Довечера следва нов сблъсък в този класически двубой. И за първи път на европейски първенства Германия и Италия ще се победят.

За може би най-интересния мач на Евро 2012 се подготвя може би най-ловкият играч на Евро 2012 – нашият собствен Славей Таслаков. Българският представител на полуфинала между Германия и Италия очаква силна игра и от двата отбора, на която ще отвърне с бърза мисъл и здрави нерви. С  bet365.com, на това европейско, играчът си ти.