Откритото първенство на Великобритания по тенис постепенно набира скорост, като днес ни предстои поредната порция качествени сблъсъци, за наша радост и с българско участие.

Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова ще се опита да осъществи пълен обрат срещу световната номер 1 Мария Шарапова, като мачът ще се доиграе на корт номер 1 при резултат 7/6, 3/1 в полза на рускинята.

Младата българка само може да съжалява за огромното количество шансове, които проигра снощи в първия сет и въпреки великолепната си игра трябваше да отстъпи в тайбрек.

На старта на втората част Шарапова поведе с пробив и точно в този момент мачът бе прекратен, като искрено се надяваме при неговото подновяване днес Цвети да намери сили да обърне негативния развой на двубоя.

Малко по-късно днес пък на корт номер 12 Григор Димитров излиза за сблъсъка си от втория кръг срещу кипъреца Маркос Багдатис. Гришо демонстрира страхотна форма и впечатли дори хладнокръвните британци с изявите си срещу Кевин Андерсън, като днес всички ние ще му стискаме палци да се превърне в първия български тенисист, достигнал до трети кръг на турнир от Шлема.

Останалите по-интересни двубои от днешната програма са свързани с изявите на Серена Уилямс, Петра Квитова, Рафа Надал и Анди Мъри, като на пръв поглед задачата на британеца изглежда най-трудна, тъй като негов противник днес е машината за асове – Иво Карлович.

Ето и програмата на по-интересните двубои:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Централен корт час Корт № 1
15.00 ч. Серена Уилямс 15.00 ч. Цвети Пиронкова
  Мелинда Чинк доиграване Мария Шарапова
следва Анди Мъри следва Марди Фиш
  Иво Карлович   Джеймс Уорд
следва Рафа Надал следва Милош Раонич
  Лукаш Росол   Сам Куери
час корт №12 следва Петра Квитова
13.30 ч. Фернандо Вердаско   Елена Балтача
  Грега Земля    
следва Марион Бартоли    
  Миряна Лучич    
следва Григор Димитров    
  Маркос Багдатис