Голямата звезда на националния отбор на Португалия Кристияно Роналдо изрази своето разочарование след неприятната загуба от Испания след дузпи и отпадането от 1/2-финалите на Евро 2012.

Иберийците имаха уникален шанс да стигнат до финала на европейското първенство, но в крайна сметка опитът си каза думата при изпълнението на дузпите.

Роналдо от своя страна дори не изпълни наказателен удар. Той трябваше да бие 5-ата дузпа за португалците, но не се стигна до нейното изпълнение, заради пропуските на неговите съотборници.

"Щях да бия петата дузпа, но пропуснахме две и отпаднахме", заяви разочарованият Роналдо пред репортери след мача.

"Треньорът ме попита "Искаш ли да биеш петата дузпа?". Аз му отговорих положително", добави той.

"Надявам се сега Испания да спечели турнира, защото имам много приятели, които играят в състава на "Ла Фурия". Все пак и аз играя също в Испания. Финалът обаче ще бъде много труден за тях"

"Чувствам се нормално, когато играя срещу съотборниците ми в Реал Мадрид. На терена, ние не сме приятели, но извън него сме"

Роналдо призна, че е трудно да приеме загубата след изпълнение на дузпи и подчерта, че това си е чиста лотария от която нищо не се знае.

"Чувствам се много тъжен след тази загуба. Да загубиш полуфинал след изпълнение на дузпи винаги е болезнено"

"Това обаче е лотария. Отборът с повече късмет победи", добави той.

"Мисля, че направихме много добър турнир. Справихме се наистина супер. Ние сме сред най-добрите четири отбора в Европа и единствената причина, поради която не стигнахме до финала, е свързана с липсата на късмет"

"Трябва да бъдем горди от това, което постигнахме. Ние обаче сме леко разочаровани, заради отпадането ни. Това е така, защото знаехме, че можехме да стигнем до финала"

"Дадох най-доброто от себе си и съм доволен. Заслужавахме да бъдем финалисти, но просто нямахме нужния късмет"