Диего Марадона счита, че Испания няма да промени стила си на игра, за да спре звездата на Португалия Кристияно Роналдо тази вечер.

"Испанците няма да променят играта си за да пазят Роналдо, това не е техният стил. Те ще се опитат да доминират в срещата, така че Кристияно да вижда топката в 10% от двубоя", сподели Марадона пред вестник "Таймс ъф Индия".

"Роналдо се намира в страхотна форма. Той ще трябва да се бори за топката през целия мач, за да получава шансове за гол. И заради формата, в която се намира, той ще отбележи попадение, ако му се отдаде възможност."

"Той иска да изведе своя отбор на финала и да покаже на всички защо трябва да бъде считан за най-добрия футболист в света", допълни световният шампион от 1986 година.

"Ключовите индивидуални сблъсъци довечера ще бъдат тези между Сеск Фабрегас и Пепе, Нани срещу Серхио Рамос, Мейрелеш срещу Бускетс, Велосо срещу Иниеста и Кристияно срещу защитата на Испания в лицето на Пике, Арбелоа и Жорди Алба."

"Португалците трябва да се опитат да играят по-напред и да не се оставят да бъдат пресирани в собствената си половина, както Франция. Трябва да се борят за всяка топка и да контролират играта, да търсят слабостите на противника. Лесно е да се каже, но трудно за изпълнение."

"Но испанците играят по-малко ефективно, когато се намират в по-задни позиция, отколкото когато се настанят в половината на съперника. Така че от изключителна важност е Португалия да не допусне попадение във вратата си", завърши анализа си Диего Марадона.