Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер е уверен, че Бундестимът ще успее да постигне първа победа в историята над Италия на голям международен форум.

Двата тима излизат един срещу друг утре вечер, от 21.45 часа българско време и ще определят втория финалист на Евро 2012.

Според Кайзера Андреа Пирло не би повторил изпълнението си срещу Англия, когато изпълни дузпа в стил "Антонин Паненка" и върна своите в играта.

"Пирло не би дръзнал да изпълни такава дузпа срещу Мануел Нойер. Това го правиш само веднъж. Ако нещата не се получат, ще бъдеш обявен за идиот на годината", коментира Бекенбауер изпълнението на Пирло.

"Германският национален отбор със сигурност ще наложи такова високо темпо на игра, при което най-възрастният отбор от всички полуфиналисти няма да издържи", продължи световният шампион от 1874 и 1990 година.

"Кедира напредна много, той подобри играта си. Той се превърна в основна сила в средата на терена и спокойно замества Швайнщайгер, който все още не е готов на 100% след контузията си."

"Що се отнася до атаката, в лицето на Марио Гомес и Мирослав Клозе имаме нападатели от най-висока класа", завърши изказването си Бекенбауер, който е двукратен носител на "Златната топка".