Нападателят на Португалия Уго Алмейда сподели, че е разочарован от факта, че остана извън титулярния състав в началото на Евро 2012, но сега е готов да сграбчи възможността.

По всяка вероятност стрелецът ще започне двубоя срещу европейския и световен първенец Испания тази вечер.

Сблъсъкът между иберийските тимове стартира от 21.45 часа българско време и ще определи първия финалист на шампионата на Стария континент в Полша и Украйна.

След като опитният Елдер Пощига получи травма в четвъртфинала срещу Чехия, нападателят на Бешикташ Алмейда ще бъде една от надеждите на "мореплавателите" да бележат голове във вратата на Касияс.

"Аз работих много здраво, за да бъда част от стартовата единайсеторка и сега смятам да се възползвам от възможността, която се открива пред мен", каза 28-годишният стрелец.

"Бях малко тъжен, че не започвах мачовете на отбора досега в турнира, но след като пред теб се открива шанс за изява, трябва да покажеш най-доброто, на което си способен", завърши своето изказване Уго Алмейда.

При победа над Испания националният отбор на Португалия ще изравни своето върхово постижение на европейски футболни финали. През 2004 година "мореплавателите" се окичиха със сребърните медали, след паднаха на старта и във финала на турнира от Гърция на родна земя.