Сезонът завърши кошмарно за Ариен Робен, който обра сребърните медали с Байерн Мюнхен, а след това изживя истинско фиаско на Евро 2012 с холандския национален отбор.

Вестник "Телеграаф" твърди, че част от съотборниците на Робен в националния тим са се радвали искрено на неговия пропуск от бялата точка срещу Челси във финала на Шампионската лига.

Както е известно, в края на сезона в Бундеслигата Робен профука дузпа и срещу Борусия Дортмунд в директен мач за титлата. Наскоро феновете на Байерн освиркаха "лалето" в приятелски мач срещу Холандия.

"Само си представете, че Робен бе спечелил Шампионската лига. Тогава щеше да стане още по-нетърпим и да лети високо в облаците", споделя холандски национал пред изданието.

На Евро 2012 Робен отново показа нрава си, след като по време на мача с Германия прескочи рекламните пана и изобщо не поздрави Дирк Каут при смяната си.

В Мюнхен отдавна се твърди, че голяма част от съотборниците на Робен в Байерн изобщо не го долюбват. Един от тях е любимецът на босовете на клуба Франк Рибери.