Лидерът във временното класиране в Мото ГП и пилот от тима на “Ямаха” Хорхе Лоренцо коментира, че се чувства уверен преди началото на поредния кръг от шампионата в Мото ГП – Гран при на Холандия.

“Ассен и Бърно са трасета, на които ми се струва, че съм имал най-много победи. Чувствам се много силен и концентриран през този сезон, което ми дава голяма увереност.”

“Допуснахме няколко грешки в настройките в предходните надпревари и работим усилено над тяхното отстраняване, за да успеем да спечелим шампионската титла. Целта ни е подиум във всяко състезание, а при възможност и победа.”

“Ассен е трасе, което е много подходящо за нашите мотори и моя стил на каране, така че предстои да видим как ще се получи, но определено съм оптимист.” – споделя очакванията си асът на “Ямаха”.

Предстоящият старт за Гран при на Холандия коментира и пилотът на “Хонда” Дани Педроса. “През миналата година не успях да се състезавам тук  и пропуснах надпреварата заради травма, но пистата я познаваме добре. ”

“Времето в Ассен е променливо, за това се надявам да улучим сухо време, в което да успеем да настроим мотора и да подобрим управлението му. Трябват ни още няколко опита с новите предни гуми и се надявам, че ще направим крачка напред тази седмица.”

“Изключително важно е в Ассен да се види как работи гумата, тъй като на тази писта има няколко бързи завоя. С нетърпение очаквам старта на гонката.” – разказва Педроса.

Генералното класиране при пилотите към момента:

  пилот мотор точки
1. Хорхе Лоренцо Ямаха 140
2. Кейси Стонър Хонда 115
3. Дани Педроса Хонда 101
4. Кал Кръчлоу Ямаха 66
5. Андреа Довициозо Ямаха 60
6. Валентино Роси Дукати 58
7. Алваро Баутиста Хонда 58
8. Щефан Брадъл Хонда 51
9. Ники Хейдън Дукати 49
10. Ектор Барбера Дукати 37