Днешната програма на третия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън – предвижда да се изиграят първите срещи от втория кръг на надпреварата.

Без никакво съмнение централния сблъсък за всички приятели на българския тенис е този между първата ни ракета Цвети Пиронкова и световната номер 1 и миналогодишна финалистка тук Мария Шарапова.

Логично водещите букмейкъри определиха рускинята за фаворитка в сблъсъка, като тя има предимство и в досегашните преки двубои между двете (3:0), но точно в подобни ситуации Цвети не веднъж е показвала, че е способна да разкрие най-доброто от себе си и да ни изненада приятно.

Мачът е трети от програмата на корт номер 1, който е телевизионен естествено, и се очаква да започне не преди 17.30 часа българско време.

Останалите мачове, които будят интерес разбира се са тези, в които са замесени претендентите за трофея, както при мъжете, така и при дамите.

Роджър Федерер ще открие шоуто на централния корт срещу Фабио Фонини, а малко по-късно и Новак Джокович ще се изправи срещу младата американска надежда Райън Харисън.

След успеха си над Йелена Янкович, днес “мама” Ким ще има за съперничка Андреа Хлавачкова, а Агниешка Радванска ще играе срещу сразилата Винъс Уилямс – Елена Веснина.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Централен корт час Корт № 1
15.00 ч. Роджър Федерер 15.00 ч. Саманта Стоусър
  Фабио Фонини   Аранча Рус
следва Каролине Возняцки следва Анди Родик
доиграване Тамира Пашек доиграване Джейми Бейкър
следва Ким Клайстерс следва Цвети Пиронкова
  Андреа Хлавачкова   Мария Шарапова
следва Новак Джокович следва Жил Симон
  Райън Харисън   Ксавие Малис