Носителката на трофея Петра Квитова започна с успех защитата на титлата си от третия за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

В среща от първия кръг на надпреварата чехкинята, която е поставена под номер 4 в основната схема, успя да отстрани с 2:0 сета представителката на Узбекистан Акгюл Аманмурадова, в отделните части 6/4, 6/4.

Квитова започна срещата без нужната концентрация и това можеше да й изиграе лоша шега, след като тя изоставаше с 1/4 гейма, но успя бързо да се коригира и след серия от пет последователно спечелени гейма измъкна първия сет.

Във втората част разликата между двете състезателки бе един единствен пробив, но той отново бе на сметката на чехкинята и така след близо час и половина игра шампионката стигна до крайния успех.

Следващата съперничка на Петра Квитова ще бъде представителката на домакините Елена Балтача, която по-рано днес стигна до трудна трисетова победа срещу Карин Кнап.

Своето място във втория кръг на турнира си осигуриха днес и още от претендентките за трофея – Серена Уилямс и Вика Азаренка. Американката даде само шест гейма на Барбора Захлалова Стрицова – 6/2, 6/4, докато блондинката от Минск се разправи с Ирина Фалкони – 6/1, 6/4.

Резултати:

I кръг:      
 /жени/:      
       
Вера Звонарьова 2 7 6
Мона Бартел 6 6 4
       
Франческа Скиавоне 2 6 6
Лаура Робсън 6 4 4
       
Кики Бартенс 6 6  
Луси Шафарджова 3 0  
       
Александра Возняк 6 7  
Вера Душевина 2 5  
       
Марион Бартоли 6 6  
Кейси Делакуа 2 4