Треньорът на Германия Йоахим Льов е спокоен преди полуфинала на Евро 2012 между Германия и Италия. Двете страни се изправят една срещу друга в четвъртък във Варшава.

„Ще се занимаваме и с тактиката на италианците. Те могат да се прегрупират без да губят качества”, каза Льов на пресконференция днес.

„Но това е по-малката част от нашата подготовка за срещата. Ще опитаме да им наложим нашия ритъм – да вземем инициативата и да ги притиснем”.

„Възможно е и да променя състава ни. Гърция не е мащаб за нас – Италия е доста по-силна и трябва да сме много съсредоточени”, смята Льов.

Според него Германия не получава предимство от това, че игра два дни по-рано от Италия.

„Всеки професионалист може да се възстанови напълно за четири дни. Така че ние не очакваме, че Италия ще изпитва някакви последици от срещата с Англия”, каза пред армията журналисти Льов.

Той направи сравнение между вратарите Буфон и Нойер.

"Откакто съм в националния отбор Буфон играе на невероятно високо ниво, той е самото спокойствие. Нойер обаче участва повече в играта, футболно е по-добър. Двамата са на световно ниво, но са различни", анализира треньорът на Германия.

Той твърдо ще разчита на Бастиян Швайнщайгер, макар халфът да има някои проблеми с крака си.

"Нуждаем се от голямото му самочувствие. Той винаги мисли много кое е най-добро за отбора ни. Швайни е емоционален лидер", завърши Йоахим Льов.