След два дни е полуфинала на европейскто първенство Германия - Италия. Нападателят на германците Миро Клозе е уверен в силите на отбора.

„Тренирахме много добре и сме подготвени физически. Давайте италианците”, каза Клозе на пресконференция днес.

„Разузнавачите ни знаят всичко за Италия. Така че ние сме наясно със силните и слабите страни на техния отбор. Но ако сме в нашата си форма трудно някой ще ни бие”, уверен е нападателят.

Клозе играе в Италия, в Лацио. Затова си и подволи да направи някои коментари за разликите между германския и италианския народ.

„Има съществени разлики с германците. Не бих казал обаче, че италианците са мързеливи. Ние залагаме на професионализъм и точност, те гледат по-леко на тези неща”.

„Пълни глупости са, че сме обременени от загубата през 2006 година на Мондиала. Оттогава минаха шест години. Сигурен съм, че сега ще се справим доста по-добре”.

Клозе вероятно ще е титуляр. Той започна в четвъртфинала срещу Гърция след като Марио Гомес бе сред стартовите единадесет в трите мача от групата.

„Подготвям се с нагласата да съм титуляр. Но ние имаме двама супер нападатели и треньорът има късмет да избира този, който му трябва. Да видим кой ще започне”, каза Клозе.