Капитанът на португалския национален отбор по футбол Кристияно Роналдо сподели, че не усеща допълнително напрежение преди сблъсъка с Испания. Двата тима излизат утре, от 21.45 часа българско време в първия полуфинален двубой на Евро 2012.

До момента 27-годишният стрелец има три гола на сметката си и след колебливото начало на турнира постепенно намира формата си от изминалия сезон.

Макар да се изправи срещу някои от своите съотборници в Реал Мадрид, както срещу футболисти на Барселона, асът на "мореплавателите" очаква спокойно мача с Ла Фурия.

"Няма някакво допълнително напрежение само защото излизам срещу Испания. Вече десетина години играя на най-високо клубно и международно ниво", каза Кристияно Роналдо пред официалния сайт на УЕФА.

"Да, усещам една отговорност, но не и напрежение. Вече съм свикнал с подобни мачове. Хубаво е, че осем години след финала на 2004, имам шанс да изведа страната си до нов финал на европейско първенство", продължи звездата.

"Ще бъде много трудно, но ние сме на една стъпка от осъществяването на тази цел. Испания е страхотен отбор и това ще е доста интересен иберийски сблъсък, който се надявам да спечелим. Ще е голяма битка", завърши своя коментар Роналдо.