Поредното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис постепенно набира скорост, като днес ни предстои още една порция интригуващи двубои с български привкус.

След успешното начало вчера на първата ни ракета при дамите Цвети Пиронкова, днес своя дебют в тазгодишната надпревара на “Ол Инглънд клъб” ще направи и най-добрият ни тенисист при мъже Григор Димитров.

По силата на жребия хасковлията ще срещне в първия кръг исполина от Южна Африка Кевин Андерсън, който е поставен под номер 32 в основната схема.

Интересен факт е, че Андерсън и Гришо се изправиха един срещу друг само преди около десетина дни на турнира в Куинс, където до успеха стигна нашият представител. Днешният им сблъсък е втори на корт номер 3, който е телевизионен и може да се наблюдава на живо.

Разбира се освен мачът на Григор с интерес ще следим двубоите и на топ фаворитите при мъжете и дамите - Рафаел Надал, Петра Квитова и Вика Азаренка.

Испанецът ще стартира кампанията си със сблъсък срещу Томаш Блучи, чехкинята ще започне защитата на титлата си срещу Акгул Аманмурадова, а блондинката от Минск ще има за първа съперничка Ирина Фалкони. 

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Централен корт час Корт № 1
15.00 ч. Петра Квитова 15.00 ч. Вера Звонарьова
  Акгул Аманмурадова доиграване Мона Бартел
следва Рафаел Надал  следва Жо-Вилфред Цонга
  Томаш Белучи   Лейтън Хюит
следва Анди Мъри следва Вика Азаренка
  Николай Давиденко   Ирина Фалкони
час корт №3 следва Анди Родик
13.30 ч. Франческа Скиавоне   Джейми Бейкър
  Лаура Робсън    
следва Григор Димитров    
  Кевин Андерсън