Острието на Испания Педро е уверен, че той и неговите съотборници знаят рецептата за успех над Португалия, водена от суперзвездата Кристияно Роналдо. Двата тима ще определят първия финалист на Евро 2012 във вторник.

"Кристияно е фантастичен футболист, който се намира в страхотна форма и това трябва да се вземе под внимание. Но аз смятам, че ние знаем как да го неутрализираме, така че нека изчакаме да видим какво ще се случи", каза Педро пред Goal.com.

"Ние сме много уверени преди срещата, но сме наясно че мачът ще е труден. Виртуално в нашия тим сме същите играчи както в предишните турнири. Уверени сме, играем добре и смятам, че този наш състав е толкова добър, колкото този през 2008 и 2010 година."

"Навлизаме във все по-добра форма в точното време и се надяваме да изиграем голям мач срещу Португалия. Срещу Франция играхме добре. Първият гол ни успокои и след това успяхме да контролираме топката. Много сме доволни."

"Победата беше важна и заради историята на мачовете между двата състава. Французите винаги са били тежък съперник за нас, така че беше важно да изиграем силен двубой и най-накрая да ги победим."

"Висенте дел Боске ми каза да играя така, както мога, да помагам в защитата на нашия отбор, тъй като нашият противник атакуваше все повече в края на срещата", завърши своето изказване Педро.