Италия е на полуфинал на Евро 2012, след като победи Англия след изпълнение на дузпи. Решаващият 11-метров наказателен удар вкара звездата на Болоня Алесандро Диаманти.

29-годишният футболист, за когото това беше едва втори официален мач с фланелката на "скуадра адзура", смени Антонио Касано в 78-мата минута на срещата и се представи чудесно, като на няколко пъти пропусна добри възможности да се разпише.

"Играхме страхотно от първата до последната минута, контролирахме битката от самото начало. Вярвахме в победата, която в крайна сметка взехме, при това напълно заслужено. Справедливостта възтържествува при изпълнението на дузпите", коментира Диаманти, цитиран от Football-Italia.net.

"Честно казано, при изпълнението на дузпата през главата ми не минаха някакви особени мисли. Просто знаех, че ще вкарам – все пак Джиджи Буфон ми каза къде да бия", допълни бившият състезател на Уест Хям.

На полуфинала Италия ще срещне европейския вицешампион Германия. Двубоят е на 28-ми юни от 21:45 часа на Националния стадион във Варшава.