Ето че поредното издание на най-старият турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Великобритания - вече е на старт, като още в първия ден на надпреварата ще имаме възможността да видим в действие някои от топ фаворитите за трофея.

Разбира се за всички нас българите, мачът с централно значение е този между първата ни ракета Цвети Пиронкова и състезаващата се за Сърбия рускиня Весна Долонц.

Цвети ни поднесе толкова много радости с изявите си на “Ол Инглънд клъб” през последните две години, така ще сега всички ние сме заредени с очакване и оптимизъм.

Долонц започна кампанията си още от квалификациите и към момента заема 205-то място в световната ранглиста и не би трябвало да е сериозно препятствие по пътя на пловдивчанката към втория кръг от надпреварата.

Двубоят е втори от програмата на корт номер 4, който за съжаление не е телевизионен и се очаква да започне не преди 15.00 часа българско време.

Все пак има доста други мачове, които могат да се гледат днес и предизвикват интерес, като шоуто на централния корт ще открият шампионът и номер 1 в света Новак Джокович и испанецът Хуан Карлос Фереро.

6-кратният носител на трофея Роджър Федерер също ще изиграе днес първия си двубой, като негов съперник е Алберт Рамос, а най-любопитният сблъсък при дамите е този между две бивши водачки в световната ранглиста – Ким Клайстерс и Йелена Янкович.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Централен корт час Централен корт
15.00 ч. Новак Джокович 15.00 ч. Давид Налбандиян
  Хуан Карлос Фереро   Янко Типсаревич
следва Мария Шарапова следва Роджър Федерер
  Анастасия Радионова   Алберт Рамос
следва Томаш Бердих следва Ким Клайстерс
  Ернест Гулбис   Йелена Янкович
час корт №4    
13.30 ч. Фернандо Вердаско    
  Джими Ванг    
следва Цвети Пиронкова    
  Весна Долонц