Италия започва мача с Англия в много непривична ситуация. Оказва се, че адзурите са създали много повече положения от своя съперник досега на европейското първенство. Треньорът на Италия Чезаре Прандели обаче смята, че неговия отбор може да се справи още по-добре в атаща на четвъртфинала тази вечер.

"За първи път от 2 години оставих в съзнанието на всичките си играчи, че могат да играят като титуляри в следващия мач. Ще обявя състава едва един час преди мача. Но който и да излезе ще даде сърцето си за отбора", заяви Прандели.

Съперникът Англия спечели за втори път в историята си група на еврофинали. Островитяните взеха 7 точки от Франция, Швеция и Украйна.

"Англия е един от най-добре организираните отбори на Евро 2012. Играят компактно и всички са разположени на 38-39 метра разстояние. Най-важното ще е да им отнемаме топката и да действаме бързо".

Що се отнася до атаката сравнението е слабо. Само Уейн Руни вкара 29 гола през изминалия сезон в 74 мача във всички турнири. Всички нападатели на Италия вкараха общо 23 попадения в 93 мача. Прандели не се притеснява.

"Не съм притеснен даже от факта, че съперника познава отлично играта на Балотели. Дори той натрупа опит, което ще му е от полза. Нашата атака функционира добре. Сигурен съм, че това ще е мачът на нашите нападатели. Досега те не вкараха много голове, но този път ще се представят на ниво", заяви още Прандели.