Полузащитникът на Италия Андреа Пирло заяви, че Англия е стигнала до четвъртфиналната фаза на Евро 2012 благодарение на голяма доза късмет. Тази вечер от 21:45 часа българско време "скуадра адзура" излиза срещу "трите лъва" и опитният халф на Ювентус използва възможността да изтъкне слабостите, които е видял в играта на английския национален тим.

"Англичаните определено показват слабости, от които можем да се възползваме. В защита английските играчи действат нервно, а що се отнася до средата на терена, определено мисля, че ще ги надиграем в тази зона. Смятам, че под ръководството на Фабио Капело Англия играеше по-смело, и щях да се притеснявам повече, ако той беше начело на нашия противник", коментира Пирло пред "Скай Спортс".

"Много е странно, че англичаните предпочитат да играят на контраатака. Може би срещу нас те ще подходят по-различно, но честно казано се съмнявам. В някои аспекти този английски отбор е изключително предвидим", допълни 33-годишният полузащитник.

"Хората говорят, че Англия играела по италиански, но това са пълни глупости – само и единствено Италия може да играе по италиански", категоричен беше Пирло.

"В мача си с Франция англичаните бяха тотално надиграни, те имаха проблеми и срещу Швеция, а срещу Украйна късметът ги покри. До момента Англия демонстрира прагматизъм, но определено не впечатлява и аз съм убеден, че победата в този двубой ще бъде наша", каза още италианският халф.