Есекиел Лавеци съвсем скоро ще стане футболист на Пари Сен Жермен. Това потвърди самият играч пред вестник "Ил Матино". Френските вицешампиони ще платят на Наполи 27 милиона евро за правата на аржентинеца.

"В интерес на истината не знам много за преговорите, агентът ми е този, който работи по въпроса. Едно е сигурно – никога няма да забравя обичта на неаполитанските фенове, въпреки че понякога тя ми създаваше проблеми", каза Лавеци, цитиран от сайта Football-Italia.net.

27-годишният аржентински състезател нееднократно е коментирал отрицателните страни на това да си герой в Неапол. Преди известно време Лавеци сподели как е пътувал в багажника на автомобила си, за да не бъде забелязан от обожаващите го привърженици на Наполи.

"Париж е много по-различен град от Неапол. Няма море, но пък забележителностите са много. Надявам се също така, че в Париж ще мога да водя по-спокоен живот", заяви южноамериканецът.

Лавеци подписа с Наполи през лятото на 2007-ма година. За неаполитанския отбор аржентинският футболист участва в 155 шампионатни срещи, в които се разписа 38 пъти.