Заради своите невероятни футболни качества и заради своята вярност към клуб и родина капитанът на Англия и Ливърпул Стивън Джерард получава много похвали от италианския лагер.

Днес "скуадра адзура" се изправя срещу "трите лъва" на стадион "Олимпийский" в Киев. Това е последният четвъртфинален двубой от Евро 2012, а Даниеле Де Роси и Клаудио Маркизио ще трябва да се надиграват със своя идол.

"Разбира се, че няма да мисля за това по време на мача, но след края на срещата бих искал да си разменим фланелките с Джерард", каза халфът на Ювентус, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

"Ясно ни е, че излизаме срещу един голям отбор, в който има някои наистина страхотни футболисти, но ние вярваме в своите възможности. Знаем, че трябва да подобрим играта си и да се представим така, както през първото полувреме срещу Хърватия", допълни Маркизио.

На полуфинала във Варшава победителят от тазвечерния двубой ще срещне Германия – един от съставите, които показват най-стойностен футбол на това първенство. "Кой е най-силният тим на Евро 2012? Този, който спечели финала", разсмя се Маркизио на журналистически въпрос.