Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер поздрави момчетата на Йоахим Льов след снощната победа на Германия с 4:2 над Гърция на четвъртфиналите на Евро 2012.

"Нещата се получават с лекота. Младите футболисти се включиха отлично и имаха дейно участие при отбелязването на головете. Всичко това е достойно за уважение, а концепцията функционира перфектно", сподели Шумахер, цитиран от медиите в Германия.

Още преди началото на турнира Шумахер гостува в лагера на германскияте национали, някои от които му върнаха жеста и присъстваха на Гран При на Монако.

"Много се радвам, че се класирахме на полуфиналите. Ще бъде напрегнато да проследим кой ще бъде наш съперник", допълни легендата във Формула 1, визирайки сблъсъка между Италия и Англия утре вечер.

Интересна позиция има босът на Ферари Стефано Доменикали. Според него Германия ще победи Италия в евентуален полуфинал, защото "адзурите" не били толкова добър отбор, колкото Бундестима.

"Ние имаме един страхотен състав, с много млади футболисти, много талантливи играчи. От мача с Гърция много ми хареса Сами Кедира. Още преди турнира казах, че момчетата ще стигнат поне полуфинал. Сега дори можем да говорим за титлата", каза пък колегата на Шумахер в Мерцедес - Нико Росберг.