Бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Родик достигна до заключителния двубой за трофея от международния тенис турнир на тревна настилка в Ийстбърн с общ награден фонд 403 950 долара.

След като близо три месеца американецът нямаше победа, ето че тази седмица той намери пътя към успеха и се класира за финала на надпреварата, отстранявайки по-рано днес Стив Дарсис с 6/3, 3/1 и отказване на белгиеца поради контузия.

Интересен факт е, че точно след отказване, но на Сам Куери, започна възходът на Родик на английска земя, а ако иска да се окичи с първа титла за сезона той ще трябва утре да се справи със съпротивата на шампиона Андреас Сепи.

Именно италианецът е вторият финалист в тазгодишното издание на турнира, след като в другия полуфинал днес отстрани младата надежда на янките Райън Харисън с 2:0 сета, в отделните части 7/5, 6/1.

Двубоят започна изключително равностойно, като първия сет се реши след пробив в последния възможен момент от страна на Сепи, който успя по този начин да пречупи съпротивителните сили на младия американец и втората част на сблъсъка беше почти протоколна.

Междувременно на другия мъжки турнир, който се провежда тази седмица – този в Хертогенбош – до заключителния сблъсък достигнаха водачът в схемата Давид Ферер и квалификантът Филип Печшнер.

Ето и всички резултати от днес:

Хертогенбош      
полуфинали:      
       
Давид Ферер 7 3 6
Беноа Пайре 6 6 1
       
Филип Печшнер 7 7  
Ксавие Малис 5 5  
       
Ийстбърн      
полуфинали:      
       
Анди Родик 6 3  
Стив Дарсис 3 1 R
       
Андреас Сепи 7 6  
Райън Харисън 5 1