Мирослав Клозе получи първия си мач като титуляр на Евро 2012 и го оползотвори добре. Той вкара един от головете за Германия при успеха 4:2 над Гърция на четвъртфинала. Клозе се разписа в 68-ата минута с глава. Това бе неговият 17-и гол на голям турнир. Нападателят на Лацио има 14 попадения на световни финали и вече 3 на европейски първенства. Само един гол дели Клозе от топреализатора на големи турнири за всички времена - Герд Мюлер.

И трите попадения на Клозе на европейски финали са реализирани с глава. Ако добавим и головете по този начин на световни, цифрата става 10 гола с глава от общо 17-те на етническия поляк на големи турнири.

И друг рекорд на "бомбардира на нацията" е заплашен от Клозе. Герд Мюлер е топреализатор в историята на националния тим с 68 гола. Клозе вече има 64. Статистиката на Клозе обаче съвсем не отговаря на тази на Мюлер. Срещу Гърция нападателя на Лацио записа своя мач №120 за Германия, което означава, че вкарва по 0,53 пъти на мач. Докато Герд Мюлер е реализирал 68 гола в 62 мача или по 1,1 на среща.

Куриозното е, че Клозе със своите 64 гола за Германия имаше два пъти повече попадения отколкото целия стартов състав на Гърция имаше за своята страна (32). А когато Мирослав бележи Бундестима никога не губи. Германия има 36 победи и 6 равенства в срещи, в които Клозе вкарва.