Бившата номер 1 в световната ранглиста Ким Клайстерс продължава да очарова с изявите си в тазгодишното издание на международния тенис турнир на тревна настилка в Хертогенбош (Хол) с общ награден фонд 220 000 долара.

След като дълго време лекува контузия и пропусна дори Ролан Гарос, белгийката демонстрира великолепна спортна форма точно в навечерието на Уимбълдън, като днес записа поредната си победа на холандска земя.

В сблъсък от четвъртфиналната фаза на надпреварата “мама” Ким успя да срази с 2:0 сета бившата носителка на трофея от Откритото първенство на Франция Франческа Скиавоне, в отделните части 6/3, 7/6.

Един единствен пробив реши съдбата на първия сет и той бе в полза на Клайстерс, която бе перфектна в собствените си сервис геймове и успя да неутрализира и двете възможности за брейк пред италианката.

Във втората част и тенисистките заложиха на сигурността, печелиха сравнително лесно подаванията си, което логично доведе развръзката на мача до тайбрек, в който след 9:7 белгийката стигна до крайната победа.

Така в опит да попадне в директния сблъсък за трофея бившата номер 1 ще се изправи срещу по-малката от сестрите Радвански – Урсула, преодоляла по-рано днес София Арвидсон с 2:0 сета.

Резултати:

Хертогенбош    
четвъртфинали:    
     
Надя Петрова 6 6
Доминика Цибулкова 2 0
     
Урсула Радванска 6 7
София Арвидсон 2 6
     
Ийстбърн    
четвъртфинали:    
     
Марион Бартоли 6 6
Луси Шафарджова 4 2
     
Анжелик Кербер 6 6
Екатерина Макарова 2 4
     
Клара Закопалова 6 7
Ан. Павлюченкова 3 5