Кристиано Роналдо прати Португалия на полуфинал на Евро 2012, като по този начин изравни постижението на бившия национал Нуньо Гомеш от попадения на еврофинали.

Двамата имат по 6 гола, като със сигурност Роналдо ще има шанс да излезе еднолично в тази класация, тъй като на иберийците предстои поне още един двубой.

Това е третото европейско първенство за играча на Реал Мадрид, колкото участия записа е един от най-добрите голмайстори в историята на Португалия.

През 2004 Роналдо вкара 2 гола, когато иберийците бяха домакини, като се разписа при загубата от Гърция на старта, както и при успеха над Холандия на полуфинала.

През 2008 отбеляза едно попадение, именно при успеха над Чехия в груповата фаза, а сега вече има 3 гола, след като реализира два пъти при успеха над Лалетата.

Общо бившият играч на Манчестър Юнайтед има 36 гола в 95 двубоя за Португалия, като вече е на 5 попадения от легендата Еузебио и на 11 от лидера Педро Паулета.

Интересно е, че той вече можеше и да е надминал Гомеш, ако имаше малко повече късмет. Както и в предишния двубой Кристиано удари 2 греди и вече има 4 изстрела в рамката на турнира. Йоан Кабай, Ариен Робен, Месут Йозил и Рафаел ван дер Ваарт са останалите ударили греда досега.