Защитникът Франческо Ачерби, на когото Милан вече държи половината от правата, е трябвало да мине през доста трудности, преди да стигне да "Сан Сиро". Това сподели агентът на футболиста Андреа Католи, цитиран от сайта Football-Italia.net.

През изминалата кампания Ачерби игра за Киево, като "летящите магаренца" притежаваха 50 процента от правата на състезателя, а Дженоа разполагаше с другите 50.

Вчера обаче "грифоните", които бяха закупили и дяла на Киево, обявиха, че половината от правата на Ачерби отиват у Милан, а гвинейският халф Кевин Констант също преминава при "росонерите" – под наем, за една година.

"Преди декември миналата година Ачерби въобще не играеше за Киево и през януари поискахме да му бъде разрешено да си търси нов отбор. По онова време клиентът ми ми се обаждаше всеки ден и ми обясняваше, че няма никакво желание постоянно да седи на пейката. Той дори беше готов да се състезава в Серия Б", коментира агентът Католи.

"Впоследствие говорихме с ръководството на Киево и бяхме уверени, че Ачерби ще получи шанс за изява. После в двубой от турнира за Купата на Италия срещу Удинезе клиентът ми игра, представи се добре и кариерата му тръгна нагоре", допълни Католи.