Утре Германия се изправя срещу Гърция в четвъртфинал на европейското първенство. Германците са считани за един от главните фаворити в турнира.

"Рeшаващото за нашата сила е, че треньор и играчи следваме една линия, че сме единни. Казваме си честно мнението и това си остава в отбора. Така трябва да е", каза Бастиян Швайнщайгер в интервю за сайта на Германския футболен съюз.

"Чувството за колектив е много важно, ние сме единомишленици. И така имаме общо усещане, можем да направим нещо".

Според Швайни испанците остават главен противник.

"Ние можем да ги победим по германски начин. Това означава: готовност да тичаме, да се борим, неумолимата ни воля и страстта. Това са нещата, които винаги са ни отличавали от другите страни и за които те ни завиждат", показа високо национално самочувствие той.

"Но тези достойнства сами по себе си не са достатъчни. Сега имаме млади, технични футболисти, които са силни в играта, интелигентни са. Така комплекса от всичко това е германският начин", обобщи Швайнщайгер.

"Срещу Гърция ще е трудно, защото винаги е трудно да играеш с подредени пред вратата си отбори. Уважаваме противника, но знаем, че победата зависи само и единствено от нас", завърши германската звезда.