"С яденето идва апетитът". С тази поговорка нападателят на ПАОК Димитрис Салпингидис посрещна журналистите на пресконференцията на гръцкия национален отбор.

Утре "елините" се изправят срещу европейския вицешампион Германия. Четвъртфиналният двубой на Евро 2012 е от 21:45 часа българско време на "Арена Гданск", съдия на мача е словенецът Дамир Скомина.

"С всеки следващ кръг срещите стават все по-трудни и по-трудни, но аз се надявам, че ще успеем да продължим напред, като по този начин зарадваме своите сънародници. Подхождаме към срещата с германците с мисълта, че това няма да бъде последният ни двубой на това първенство", каза Салпингидис, цитиран от сайта на УЕФА.

Опитният полузащитник Костас Кацуранис, който ще изведе Гърция с капитанската лента заради отсъствието на Йоргос Карагунис, допълни, че гърците ще дадат всичко от себе си, за да надвият германците.

"Няма да играем срещу Германия десет пъти, за да се налага да търсим определен брой победи. Нуждаем се само от един успех и ще се борим до последния съдийски сигнал, за да го вземем", заяви футболистът на Панатинайкос.

В самия край на пресконференцията двамата гръцки играчи трябваше да отговорят на въпроса какво мислят за сватбата на състезателя на Олимпиакос Янис Маниатис, чиято дата е 1-ви юли – денят, в който се играе финалът на Евро 2012 в Киев.

"Янис насрочи датата на сватбата си преди почти 18 месеца. Тогава той дори не знаеше дали ще бъде в състава, ако Гърция се класира на европейското първенство. Ако питате мен обаче, не мисля, че Маниатис ще успее да отиде на сватбата си", коментира Кацуранис, с което изрази вярата си, че Гърция е способна да повтори чудото от 2004-та година.