Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова ще се изправи днес срещу Тамира Пашек (Авс) в сблъсък от четвъртфиналната фаза на престижния международен тенис турнир на тревна настилка от категорията “Премиер” в Ийстбърн с общ награден фонд 637 000 долара.

Пловдивчанката се представя фантастично до момента в надпреварата на английска земя, като успя последователно да отстрани световната номер 3 Агниешка Радванска и канадката Стефани Дюбоа.

Тамира Пашек, която заема 59-та позиция в световната ранглиста, също записа впечатляващи победи тази седмица, като вчера срази поставената под номер 8 в основната схема Даниела Хантухова с 2:1 сета.

До момента Цвети и Пашек имат изигран един единствен официалeн сблъсък от календара на женската тенис асоциация и той се състоя през 2010 година на турнира в Дубай, където до успеха с 1/6, 6/4, 7/5 стига австрийката.

Ако Пиронкова успее обаче днес да вземе реванш и да елиминира Пашек, тя за първи път от Уимбълдън 2010 година насам ще стигне до финалната четворка в надпревара на WTA и ще се осигури 200 точки за световната ранглиста и 35 500 долара от наградния фонд.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Централен корт час Корт № 1
13.00 ч. Луси Шафарджова 13.00 ч. Клара Закопалова
  Марион Бартоли   Ан. Павлюченкова
следва Анжелик Кербер не преди Цвети Пиронкова
  Екатерина Макарова 14.30 ч. Тамира Пашек
следва Филип Колшрайбер следва Райън Харисън
  Андреас Сепи   Денис Истомин
следва Анди Родик   Стив Дарсис
  Фабио Фонини   Маринко Матошевич