Звездата на Болоня Алесандро Диаманти каза на пресконференция, че смята Италия за по-добър отбор от Англия. Двата тима се изправят един срещу друг на четвъртфинал на Евро 2012. Срещата е в неделя от 21:45 часа българско време на стадион "Олимпийски" в Киев, а главен съдия ще бъде португалецът Педро Проенса.

"Английският футбол като бизнес – с всичките стадиони, съоръженията около тях и поведението на феновете – ни е изпреварил с около 30 години. На терена обаче Италия е по-силна от Англия, нашата игра е с по-високо качество. Уважаваме англичаните, но в никакъв случай не се страхуваме от тях", заяви Диаманти, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

29-годишният футболист записа 25 минути на игрището при победата на "скуадра адзура" с 2:0 над Република Ирландия. Това беше първият официален мач на Диаманти с националната фланелка.

През изминалата кампания бившият състезател на Уест Хям участва в 30 шампионатни двубоя, вкара осем попадения и направи шест асистенции. Именно доброто представяне на Диаманти с екипа на Болоня накара селекционера на Италия Чезаре Прандели да включи играча в списъка от 23-ма за Евро 2012.

"Не се отказах когато играех в аматьорските дивизии, няма да се откажа и сега. В края на краищата ако човек вярва в себе си и притежава необходимите качества, то ще успее. Аз стигнах до националния тим, но знам, че мога да постигна още много повече", допълни Диаманти.

"Разбирам се много добре със своите съотборници в "скуадра адзура" и се опитвам да им предам своя ентусиазъм по време на тренировките. Когато тренираме, се раздавам на сто процента, но всъщност това не е странно – това ни е работата на нас, футболистите", сподели играчът на Болоня.

"Андреа Пирло притежава манталитет на истински шампион, той е най-добрият футболист в света. Що се отнася до Марио Балотели, той е само от един от 23-мата в списъка и дава своя принос. Дали ще бъде мотивиран за мача с Англия? Разбира се, все пак това е четвъртфинал", коментира Диаманти.

"Отборът, който до момента най-много ме впечатли на това европейско първенство, е Хърватия. Хърватите никога не се предават, а това е качеството, което най-много ценя у даден състав", завърши италианският национал.