Трикратният финалист от Откритото първенство на Великобритания Анди Родик записа втора поредна победа в тазгодишното издание на международния тенис турнир на тревна настилка в Ийстбърн с общ награден фонд 403 950 долара.

След като дълго време бе от губещата страна на мрежата, през тази седмица бившият номер 1 в световната ранглиста най-накрая намери пътя към победата, като днес американецът успя да срази с 2:0 сета Жерами Шарди, в отделните части 6/2, 7/6.

В първия сет на двубоя интрига нямаше, като Родик бе пълновластен господар на корта, реализира и двете си възможности за пробив, а от своя страна не позволи на французина дори да стигне до ситуация за брейк.

Вторият сет обаче бе коренно различен, играта стана значително по-равностойна, но състезаващият с “Уайлд кард” американец постепенно успя да наложи своето темпо на игра и ако не беше неспособността му да затвори мача резултатът би бил коренно различен.

Стигна се до там, че Родик пропиля цели 7 мачбола, но в крайна сметка фамозен минаващ удар от бекхенд успя да го изведе до успеха и така бившият номер 1 намери място между най-добрите осем в турнира, а следващият негов съперник ще бъде италианецът Фабио Фонини.

Междувременно на другия мъжки турнир, който се провежда тази седмица – този в Хертогенбош, водачът в схемата Давид Ферер продължава да гази наред, като днес негова жертва стана аржентинецът Леонардо Майер, спечелил само четири гейма за крайното 6/3, 6/1.

Още резултати:

Хертогенбош      
II кръг:      
       
Ксавие Малис 7 6  
Паоло Лоренци 6 2  
       
Жил Мюлер 6 6  
Алехандро Фая 3 0  
       
Тацума Ито 6 6  
Юрген Мелцер 2 2  
       
Ийстбърн      
I кръг:      
       
Денис Истомин 6 4 7
Марсел Гренолерс 1 6 6
       
Андреас Сепи 7 6  
Карлос Берлок 6 3